Det surrade omkring mig. Jag var livrädd. Allergisk var jag inte men jag har alltid haft en större allergisk reaktion än andra mot bett och stick, så när jag nu stod vid min morfars stora kupor var jag vid behov av nya underkläder. Surrandet blev bara värre desto närmare jag klev. Jag hade bestämt mig redan innan jag börjat närma mig, jag skulle inte fega ur. Min vilja var av stål.

Stål har dock ett problem. Likt prästost är den stenhård men kan ha en tendens att bli skör och bräcklig. Detta är vad jag fick erfara den dagen får alla dessa år sedan.

Efter att ha närmat mig morfars stora kupor med ytterligare några steg kände jag något i mitt hår. Då jag aldrig varit varken särskilt observant eller smart lyfte jag handen för att känna efter. Det var det värsta som kunde hända. Ett bi. Kroppen reagerade innan hjärnan gjorde det och jag började skrika och hoppa vilket givetvis drog till sig fler bin. Det stackars bi som var fast i mitt hår hade bestämt sig för att sticka vilket gjorde resten av kolonin väldigt arg. Jag har aldrig sprungit så snabbt som jag gjorde den dagen.

Jag lyckades komma undan med ett fåtal sting, men minnet blev fastbrännt i hjärnan på mig. Men en sak lärde jag mig, för bh med stor storlek eller bh med stor kupa, köp Elomi. De vet hur man hanterar kupor, något jag inte gjorde den dagen för många år sedan.

Att hålla i stora kupor
Tagged on: